Engelbert Perlinger er en av verdens fremste økopionérer, og en legende innen økologisk jordbruk og naturlig ernæring.

I 2009 etablert vi samarbeid med Engelbert Perlinger og hans BioKing i Kundl i Østerrike.

 

Siden 1970-tallet har Perlinger opparbeidet et globalt nettverk med flere hundre unike økologiske produsenter og råvareleverandører som produserer etter standarden ”Premium Organic”. Dette er et unikt fundament for vår produktutvikling.

 

Engelbert Perlinger spesialiserte seg på å finne hvor i verden produktene har de beste vekstvilkår. På disse stedene vokser de naturlig, med mindre behov for menneskelig innblanding. Her finnes det også lokal, gammel kunnskap for hvordan det på naturlig måte er mulig å beskytte produkter for eventuelle angrep fra naturen. Disse stedene egnes spesielt godt for økologisk mat. Maten er som oftest avlet frem av små produsenter som bryr seg og er stolte over hva de produserer.

 

Når BioKing snakker om premium økologisk mat, er det nettopp kunnskapen om å finne den beste produsenten, fra det beste stedet, som lager det beste produktet: det som er mest næringsrikt, smaker og dufter best og som bærer best energi.

 

biokings mølle for høy kvalitet

premium_2.jpg

BioKIng benytter Schaubergers milling technology. Ved hjelp av spiralformet rotasjon og sentrifugalkraft blir kornet malt betydelig finere i denne møllen enn ved konvensjonell teknologi.

Kornet males til partikler i størrelsesorden 10-40um. Dette er opp til 5 ganger finere enn vanlig malt korn. I tillegg blir 5-6% av fuktigheten fjernet på en naturlig måte. Slik forhindres oksidering, og de naturlige vitale substansene i kornet beholdes lengre.

 

Kroppen er i stand til å metabolisere det finmalte kornet/frøpulveret av Raw Food-kvalitet på en optimal måte, og absorbere mineraler og vitale substanser.

 

Brunhirse males for eksempel sammen med skallet, som inneholder 70% av alle aktive substanser. Slik bevares disse substansene. BioKing brunhirse inneholder 20-30 ganger mer aktive substanser enn konvensjonelt malt brunhirse.

 

BioKing sitt utvalg av kornpulver passer for alle, særlig godt for babyer, barn og for mennesker som sliter med dårlig fordøyelse. Det ultrafine pulveret er lett fordøyelig, og kan være mye lettere å tåle enn konvensjonelt malt korn for mennesker med irritert tarm og fordøyelsesproblemer. 

 

Denne mølleteknologien ble utviklet av det tyske geniet Viktor Schauberger. Den første prototypen ble laget i 1945, og Engelbert Perlinger, gründer av BioKing, kjøpte rettighetene til å videreutvikle og bygge kvernen. Teknologien ble testet og forbedret over en 20-årsperiode før man nådde dagens patenterte teknologi.